Chorizo med padrones

4.84.84.84.84.8

Lyxa till det med pinchos! Till chorizo med padrones används padrones som är milda som paprikor och mycket goda att steka i olja. De är ett vanligt inslag när man äter tapas i Spanien. Välj den spanska, råa chorizon.

För 16 pinchos:

Ingredienser

1 surdegsbaguette
2 msk olivolja, + 2 msk
0,5 vitlöksklyfta
300 g chorizokorv, spansk, rå
200 g padrones
0,5 tsk flingsalt
4 körsbärskvisttomater, stora

15 minuter

Chorizo med padrones – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor. Pensla med 2 msk olja och stek i het stekpanna tills brödet fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och dra den över ena snittytan.
  2. Stek korven runt om i medelvarm stekpanna ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form. Stek vidare mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna och vila ca 10 min.
  3. Stek padrones i 2 msk olja på högsta värme tills de fått ordentligt med färg. Strö över flingsalt. Lägg dem på ett fat. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och  bryn den snabbt i samma stekpanna.
  4. Halvera tomaterna och gnid snittytan över bröden. Toppa brödskivorna med padrones och korv. Stick i en pinne och servera direkt.

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: