15 minuter
Chorizo med padrones – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor. Pensla med 2 msk olja och stek i het stekpanna tills brödet fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och dra den över ena snittytan.
- Stek korven runt om i medelvarm stekpanna ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form. Stek vidare mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna och vila ca 10 min.
- Stek padrones i 2 msk olja på högsta värme tills de fått ordentligt med färg. Strö över flingsalt. Lägg dem på ett fat. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och bryn den snabbt i samma stekpanna.
- Halvera tomaterna och gnid snittytan över bröden. Toppa brödskivorna med padrones och korv. Stick i en pinne och servera direkt.
Pinchos
Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: