Choripan

Recept på Choripan. Den argentinska versionen av korv med bröd fast här med chorizo. Chimichurrin kan du förbereda flera dagar i förväg och ha stående i kylen.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 4 chorizo - av god kvalitet
  • 1 baguette - stor

Chimichurri

  • 1 kruka oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar, -1
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Chimichurri: Finhacka oreganon. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda hacket i en skål och tillsätt olja, vinäger och socker. Blanda ordentligt och krydda med salt och peppar. Kan förvaras i lufttät burk i kylen drygt 1 vecka.

  2. Grilla eller stek chorizon. Skär baguetten i fyra bitar. Skär ett snitt i dem och ringla lite chimichurri i snitten. Lägg en korv i varje brödbit och toppa med mer chimichurri. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!