45 min + 10 min i ugnen
Chokladwhoopies – gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 min. Vispa i ägget.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt gräddfil och mjölk. Blanda till en slät smet.
- Spritsa ut små klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper, stora som en femkrona. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
- Kräm: Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt hasselnötsmassa, smör och salt och rör till en jämn kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.
- Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.