Chokladwhoopies

Chokladwhoopies är små mjuka kakor med krämig fyllning. Dessa är fyllda med hasselnötstryffel. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen.
Tove Nilsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladwhoopies

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 2 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl gräddfil
  • 1,5 dl mjölk

Chokladkräm

  • 125 g mörk choklad - (70%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g hasselnötsmassa
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 min. Vispa i ägget.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt gräddfil och mjölk. Blanda till en slät smet.

  3. Spritsa ut små klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper, stora som en femkrona. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  4. Kräm: Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt hasselnötsmassa, smör och salt och rör till en jämn kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  5. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!