Chokladwhoopies med vaniljfyllning - chokladigt och enkelt fika

Whoopies är små mjuksega kakor i två lager som läggs ihop två och två med kräm emellan. Kakorna kan varieras i det oändliga, till exempel med olika slags bär, choklad, nougat och färger.

Chokladwhoopies med vaniljfyllning

  • 2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk rapsolja
  • 1 ägg
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • 50 g mörk choklad - (70%)
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)

Fyllning

  • 1 tsk citron - pressad
  • 2 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 150 g naturell färskost

Garnering

  • kokosflingor
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Vispa socker, smör och olja poröst. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i choklad och salt.

  2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Fyllning: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Lägg ihop kakorna, två och två, med kräm emellan.

  4. Garnering: Rulla sidorna i kokosflingor eller strössel och servera kakorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!