Chokladwhoopies med vaniljfyllning – chokladigt och enkelt fika

Whoopies är små mjuksega kakor i två lager som läggs ihop två och två med kräm emellan. Kakorna kan varieras i det oändliga, till exempel med olika slags bär, choklad, nougat och färger.

30 min + 10 min i ugn

Chokladwhoopies med vaniljfyllning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Vispa socker, smör och olja poröst. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i choklad och salt.

2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna på galler.

3. Fyllning: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Lägg ihop kakorna, två och två, med kräm emellan.

4. Garnering: Rulla sidorna i kokosflingor eller strössel och servera kakorna.

Recept från