00000

Whoopies är små mjuksega kakor i två lager som läggs ihop två och två med kräm emellan. Kakorna kan varieras i det oändliga, till exempel med olika slags bär, choklad, nougat och färger.

För 1 40 kakor

Ingredienser

Chokladwhoopies med vaniljfyllning

50 g mörk choklad (70%)
1 dl strösocker
50 g smör, rumsvarmt
4 msk rapsolja
1/2 dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl (180 g)
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning

1 vaniljstång
150 g naturell färskost
2 dl florsocker
1 tsk pressad citron

Garnering

kokosflingor
strössel

30 min + 10 min i ugn

Chokladwhoopies med vaniljfyllning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Vispa socker, smör och olja poröst. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i choklad och salt.

2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna på galler.

3. Fyllning: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Lägg ihop kakorna, två och två, med kräm emellan.

4. Garnering: Rulla sidorna i kokosflingor eller strössel och servera kakorna.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat