3.83.83.83.83.8

Chokladvåfflorna innehåller varken mjöl eller mjölk, vilket gör att även gluten- och laktosintoleranta kan äta dem.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl majsstärkelse, Maizena
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 msk strösocker
0,5 tsk salt
2 dl vatten
2 msk matolja
4 ägg
2 msk smör, eller mjölkfritt margarin till gräddning

Tillbehör:

lättvispad grädde
bär, t ex hallon
citronmeliss

30 minuter

Chokladvåfflor – gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja, rör till en slät smet. Vispa slutligen i äggen.
  2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på ca 1 dl smet och grädda. Lägg våfflorna allt eftersom på galler.
  3. Servera de nygräddade våfflorna med grädde och bär. Garnera med citronmeliss. Styling: Anna Nordh
Fler recept med: Ägg och mejeri, Barn och familj