Chokladtryfflar med havtorn och passion

Chokladtryfflar med havtorn och passion är en tryffel med hög syra. Havtorn hittar du i frysdisken i välsorterade butiker.
Joel Lindqvist
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 250 g choklad - mörk
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g havtorn
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 50 g smör

Garnering

  • 0,75 dl passionsfruktspulver - frystorkat

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Passera havtornen genom en sil. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp havtornspuré, vaniljfrön, grädde och honung och mixa slätt med mixerstav.

  3. Koka upp igen och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Låt svalna till 35–40° och tillsätt smöret.

  4. Häll smeten i en plastad form och låt stelna, 24 timmar i rumstemperatur eller timmar i kyl.

  5. Rulla smeten till bollar och rulla i passionsfruktspulver.

  6. Hittar du inte frystorkat passionsfruktspulver går det att byta ut mot annat syrligt pulver, t ex hallon eller lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!