Chokladtryffelterrine med nötmüsli och hallonsås

Drömfinalen som har allt: kompakt choklad, fluffig grädde, knaprig müsli och färska bär!

Chokladtryffelterrine med nötmüsli och hallonsås

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i ägg och smör. Häll smeten i en avlång 2-litersform, klädd invändigt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1 dygn.
4. Müsli: Höj ugnsvärmen till 225°. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna till müslin på en plåt. Rosta mitt i ugnen 15-20 min. Låt kallna.
5. Hallonsås: Koka upp hallon och socker och mixa slätt. Sila genom finmaskig sil och låt kallna.
6. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda frön och grädde och vispa till fluffig konsistens.
7. Ta fram terrinen ca 45 min före servering. Skär den i bitar och lägg dem på assietter. Strö över nötmüslin och garnera med grädde, bär och myntablad.

Recept från