Chokladtryffelterrine med nötmüsli och hallonsås

Drömfinalen som har allt: kompakt choklad, fluffig grädde, knaprig müsli och färska bär!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 600 g mjölkchoklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 100 g smör - rumstempererat

Nötmüsli

  • 2 dl pistaschnötter
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 msk rapsolja

Hallonsås

  • 500 g hallon - frysta
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 500 g hallon - färska
  • 300 g vinbär - röda
  • 2 krukor mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i ägg och smör. Häll smeten i en avlång 2-litersform, klädd invändigt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1 dygn.

  4. Müsli: Höj ugnsvärmen till 225°. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna till müslin på en plåt. Rosta mitt i ugnen 15-20 min. Låt kallna.

  5. Hallonsås: Koka upp hallon och socker och mixa slätt. Sila genom finmaskig sil och låt kallna.

  6. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda frön och grädde och vispa till fluffig konsistens.

  7. Ta fram terrinen ca 45 min före servering. Skär den i bitar och lägg dem på assietter. Strö över nötmüslin och garnera med grädde, bär och myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!