00000

Chokladterrinen  räcker till 10 personer. Den går utmärkt att spara, så njut av den till en kopp starkt kaffe vid ett annat tillfälle.

För 10 person(er)

Ingredienser

200 g mörk choklad, (70 %)
3,5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
250 g vit choklad
25 g smör

Hjortron

200 g hjortron
1 dl strösocker

pensling

, rapsolja

Chokladtryffelterrin med rårörda hjortron

1. Blanda hjortron och socker. Låt stå tills sockret löst sig.
2. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.
3. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen. Låt stå tills tryffeln stelnat.
4. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.
5. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkcho-kladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.
6. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.