Chokladtryffelterrin med rårörda hjortron

Chokladterrinen  räcker till 10 personer. Den går utmärkt att spara, så njut av den till en kopp starkt kaffe vid ett annat tillfälle.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 250 g vit choklad
  • 200 g mjölkchoklad

Hjortron

  • 1 dl strösocker
  • 200 g hjortron

pensling

  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda hjortron och socker. Låt stå tills sockret löst sig.

  2. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.

  3. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen. Låt stå tills tryffeln stelnat.

  4. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.

  5. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkcho-kladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.

  6. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med hjortronen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!