00000

Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

För 16 bitar

Ingredienser

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl espresso eller starkt kaffe

Chokladtryffel:

150 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g smör rumstempererat
2 cl mörk rom

Garnering:

16 påskgodisägg

Chokladtryffeltårta — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.
  5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.
Fler recept med: Bakning, Påsk, Tårtor