Chokladtryffeltårta

Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl espresso - eller starkt kaffe

Chokladtryffel

  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 50 g smör - rumstempererat
  • 2 cl rom - mörk

Garnering

  • 16 påskgodisägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.

  5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!