Chokladtryffelklubbor

En fyllig och god chokladtryffel är rolig att forma till hjärtan och stjärnor. Ät tryfflarna som de är eller trä upp på pinnar och gör söta klubbor. Låt sedan en klubba smälta i varm mjölk, så har du en kopp rykande choklad för kyliga vintermorgnar.

Chokladtryffelklubbor

 

1. Finhacka chokladen.
2. Koka upp vispgrädden tillsammans med råsocker och honung i en liten kastrull. Rör tills sockret löst sig. Dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll ut tryffelsmeten i en form, ca 18 x 18 cm, klädd invändigt med plastfolie eller bakplåtspapper. Låt chokladtryffeln svalna och sedan stelna i frysen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
3. Stjälp upp tryffeln ur formen och ta ut bitar med hjärt- och stjärnformade kakmått. Bitarna som blir över får du rulla till kulor eller forma allt efter humör.
4. Tryck fast en cocktailpinne eller liknande i varje bit för att göra en klubba. Slå eventuellt in i cellofan och förvara i frysen till servering.

Recept från