Chokladtryffel med saltlakrits och hallon

00000

Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon. Samma grundsmak men rullade i olika toppingar. Överbliven kondenserad mjölk är god att ringla över glass.

För 30 bitar:

Ingredienser

200 g mörk choklad (70 %)
50 g smör
0,5 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
2 krm flingsalt

Topping:

hallonpulver eller lakritspulver

20 minuter

Chokladtryffel med saltlakrits och hallon – gör så här:

  1. Finhacka chokladen. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i en kastrull.
  2. Rör om till en jämn smet. Tillsätt flingsalt  och rör om.
  3. Bred ut smeten  i en form, 10 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
  4. Skär i bitar eller rulla till kulor. Rulla tryfflarna i valfritt pulver. 

Recept av Allt om Matredaktionen

Fler recept med: Godis, Jul, Övrigt