Chokladtryffel med saltlakrits och hallon

Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon. Samma grundsmak men rullade i olika toppingar. Överbliven kondenserad mjölk är god att ringla över glass.
Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon.
Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 50 g smör
  • 0,5 burk kondenserad mjölk - (à 397 g)
  • 2 krm flingsalt

Topping

  • hallonpulver - eller lakritspulver

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i en kastrull.

  2. Rör om till en jämn smet. Tillsätt flingsalt  och rör om.

  3. Bred ut smeten  i en form, 10 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  4. Skär i bitar eller rulla till kulor. Rulla tryfflarna i valfritt pulver. 

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!