Utsökta små chokladtryfflar som passar perfekt till kaffet efter maten. Cocoa nibs finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 1 50 tryfflar

Ingredienser

Chokladtryffel med havtorn

300 g mjölkchocklad
150 g mörk choklad, gärna criollo (70%)
200 g havtornspuré, se nedan
50 g smör
1/2 dl honung
1 krm havssalt

Garnering

2 msk kakao av hög kvalitet
ev 2 msk krossade kakaobönor (cocoa nibs)

Havtornspuré

250 g frysta havtorn
2 msk strösocker

30 min + 12 timmar i kylen

Recept: Chokladtryffel med havtorn

  1. Havtornspuré: Koka upp havtorn och socker. Mixa och passera genom en sil.
  2. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp havtornspurén. Tillsätt smör, honung och salt under vispning.
  3. Häll den varma purén över chokladen och låt stå ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Häll chokladen i en form, ca 15 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
  4. Skär tryffeln i bitar eller rulla till runda tryfflar. Pudra över kakao och strö eventuellt  på krossade kakaobönor.