00000

Glykos i tryffeln ger en len och mjuk konsistens.

För 50 -100 tryfflar

Ingredienser

2,5 dl vispgrädde
0,75 tsk salt
75 g strösocker
25 g glykos
300 g mjölkchoklad
125 g choklad mörk
50 g smör osaltat
0,5 apelsin rivet skal
0,5 tsk Cointreau

Garnering:

2 msk kakao siktad
1 apelsin rivet skal

Chokladtryffel med apelsinkola — gör så här:

  1. Koka upp grädde och salt i en liten kastrull.
  2. Smält socker och glykos i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen. Låt svalna något, ca 2 min.
  3. Finhacka båda chokladsorterna och lägg dem i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 min utan att röra.
  4. Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott (här hittar du en  slickepott från Roy Fares). Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.
  5. Pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv.  Förvara i kylen tills de ska serveras.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Påsk