00000

Chokladtoscarutor har ett knaprigt täcke med rikligt med nötter. De blandade nötterna kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.

För 24 rutor:

Ingredienser

150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
0,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

Toscasmet:

100 g choklad, mörk (70%)
200 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
200 g nötter, blandade, t ex pecannötter, pistaschnötter, pinjenötter

20 minuter + 25 minuter i ugn

Chokladtoscarutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 xcm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Toscasmet: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokalden och rör tills den smält.
  4. Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar