00000

En fantastiskt fyllig och kladdig chokladtårta toppad med sötsyrlig yoghurtgrädde. Dekorera med körsbär, jordgubbar och smultron eller välj de bär som är mogna.

För 15 bitar

Ingredienser

250 g choklad, (70 %) mörk
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping:

2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2 dl matyoghurt

Garnering:

körsbär, jordgubbar och smultron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna lite.
  2. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör ner chokladen. Vänd försiktigt ihop till en smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan kan gärna vara lite kladdig. Låt kallna.
  4. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt tillsammans med florsockret. Vänd ner yoghurten och bre toppingen över kakan. Dekorera med körsbär, jordgubbar och smultron.