30 minuter + 25 minuter i ugn
Chokladtårta med chokladkräm och apelsingrädde – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, bryn det lätt så att det får en gyllene ton. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna.
- Chokladkräm: Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet, låt krämen svalna. Häll krämen över kakan och ställ i kylen ca 1 timme tills den stelnat.
- Vispa grädden och fyll den i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små ”bollar” på toppen av tårtan. Garnera med chokladkaniner och påskägg i choklad.