Chokladtårta med apelsin

Chokladtårtan serveras mjuk och rumstempererad med fruktiga droppar av mango och hallon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1 dl apelsin - pressad
  • 250 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg

Tillbehör

  • hallondroppar
  • mangopuré

Hallondroppar

  • 100 g hallon
  • 2 msk strösocker

Mangopuré

  • 100 g mango - fryst
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°, kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm- form med löstagbar kant.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft, dra från värmen. Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret.

  3. Vispa ner socker och ägg. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.

  4. Mixa respektive frukt med socker. Passera hallonen genom sikt så att kärnorna inte kommer med. 5.Dekorera tårtan med mango- och hallondroppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!