Chokladtårta med apelsin
Chokladtårtan serveras mjuk och rumstempererad med fruktiga droppar av mango och hallon.
Ingredienser
- 250 g smör
- 1 dl apelsin - pressad
- 250 g mörk choklad - mörk (70 %)
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
Tillbehör
- hallondroppar
- mangopuré
Hallondroppar
- 100 g hallon
- 2 msk strösocker
Mangopuré
- 100 g mango - fryst
- 1 msk strösocker
Gör så här
-
Värm ugnen till 175°, kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm- form med löstagbar kant.
-
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft, dra från värmen. Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret.
-
Vispa ner socker och ägg. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.
-
Mixa respektive frukt med socker. Passera hallonen genom sikt så att kärnorna inte kommer med. 5.Dekorera tårtan med mango- och hallondroppar.