Chokladsoppa med dragongrädde

(La Soupe de Chocolat, Crème Fouettée à l’Estragon)

Recept från kocken Bernat Charret som driver restaurangen Les Chandelles Gourmandes i byn Larcay.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Chokladsoppa med dragongrädde

1. Koka ner socker, vatten och dragon till en sirap och låt den kallna.
2. Vispa grädden hårt och blanda med dragonen och lite av sirapen.

Chokladsoppan:

1. Vispa ägg, gulor, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp mjölken och vispa ner i chokladen. Sätt kastrullen på mycket svag värme och vispa oupphörligt tills den tjocknar. Observera, soppan ska inte koka, bara tjockna.
2. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller i glasskålar, och spritsa dragongrädden över.Dekorera med färska bär, jordgubbar eller hallon el. dyl, och en liten dragon vippa.På bilden finns också en liten kryddig kaka.

Recept från