Chokladsoppa med äppelterrin

Chokladsoppan och äppelterrinen kan förberedas dagen före festen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 150 g choklad - (70 %)
  • 2 tsk konjak

Äppelterrin

  • 4 äpplen - Granny Smith
  • 4 gelatinblad
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl äppeljuice - koncentrerad

Garnering

  • 1 äpple
  • 100 g biscotti
  • 0,5 kruka citronmeliss

Gör så här

  1. Äppelterrin: Skala äpplena och skär dem i stavar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka socker och citronsaft till en ljusbrun karamell. Tillätt äppeljuicen. Lägg i äpplena och låt sjuda tills de är mjuka. Tillsätt gelatinbladen när äpplena svalnat något.

  2. Häll upp i en plastad form, 8 x 15  cm. Låt stelna i kylen. Frys 1-2 timmar innan terrinen ska skäras upp.

  3. Chokladsoppa: Koka upp mjölk, grädde, salt, svartpeppar, kanel och stjärnanis. Låt stå och dra under lock ca 30 min. Hacka chokladen. Låt den smälta i gräddmjölken. Tillsätt konjak. Sila soppan genom finmaskig sil. Hit kan förberedas.

  4. Skala och skiva äpplet till garnering tunt, gärna på mandolin. Ta ut små rundlar ur äppelskivorna.

  5. Häll upp den ljumma soppan i tallrikar. Skär terrinen i kuber och lägg i soppan. Garnera med krossade biscotti och citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!