Chokladsalami  

Chokladsalami är ett festligt julgodis - allt gott i en rulle! Låt fikonen dra i apelsinjuice om du inte vill ha sprit i godisrullen.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 g fikon - torkade
  • 2 msk konjak
  • 1 dl pistaschnötter - utan skal
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 75 g dadlar - urkärnade (8–10 st)
  • 50 g choklad - mörk (70 %)
  • 0,5 apelsin
  • 1 krm kanel - mald

Gör så här

  1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Strimla fikonen och lägg i en bunke. Häll över konjaken och låt stå ca 30 min.

  2. Mixa fikonen i matberedare. Grovhacka nötter, mandlar, dadlar och choklad grovt. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg hacket tillsammans med apelsinskal och kanel i en bunke. Arbeta in fikonmassan.

  3. Forma smeten till en rulle, ca 4 cm bred, och svep in den i smörgåsapper eller bakplåtspapper. Låt rullen ligga i kylen ca 1 dygn. Skär upp i tunna skivor vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!