15 minuter + 5 timmar i kyl
Chokladrutor – gör så här:
- Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, nötter och kokosflingor.
- Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ingredienserna. Häll upp smeten i en form, ca 15 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ordentligt. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
- Topping: Hacka och smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra eventuellt över florsocker. Förvara i kylen.
Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!