Chokladrutor

Chokladrutor är frasiga godiskakor med generös chokladtopping. Bara att röra ihop och ställa i kylen.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 g digestivekex - (18 st)
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl kokos - riven
  • 150 g choklad - vit
  • 100 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk - sötad (397 g)

Topping

  • 200 g choklad - mörk (60 %)
  • 2 tsk rapsolja

Garnering

  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, ­nötter och kokosflingor.

  2. Smält choklad, smör och ­kondenserad mjölk försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ­ingredienserna. Häll upp smeten i en form, ca 15 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ­ordentligt. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.

  3. Topping: Hacka och smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i ­oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra eventuellt över florsocker. Förvara i kylen.

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!