3.63.63.63.63.6

Chokladrutor är frasiga godiskakor med generös chokladtopping. Bara att röra ihop och ställa i kylen.

För 30 rutor:

Ingredienser

250 g digestivekex, (18 st)
2 dl valnötter
2 dl kokos, riven
150 g choklad, vit
100 g smör
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)

Topping:

200 g choklad, mörk (60 %)
2 tsk rapsolja

Garnering:

1 msk florsocker

15 minuter + 5 timmar i kyl 

Chokladrutor – gör så här:

  1. Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, ­nötter och kokosflingor.
  2. Smält choklad, smör och ­kondenserad mjölk försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ­ingredienserna. Häll upp smeten i en form, ca 15 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ­ordentligt. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
  3. Topping: Hacka och smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i ­oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra eventuellt över florsocker. Förvara i kylen.

 

Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar