Chokladpraliner i tre smaker

Tre sorters praliner (eller egentligen chokladtryfflar) görs på samma enkla vis och smaksätts med lime, jordgubb och choklad. Gott till påsk, midsommar, jul eller Alla hjärtans dag!
Foto: Malin Hoelstad

Vit choklad- och limepralin

  • 100 g vit choklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 25 g smör
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 1 tsk lime - pressad

Att rulla i

  • 1,5 dl kokosflingor

Choklad- och jordgubbspralin

  • 100 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 2 msk vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk jordgubbar - passerade eller mixade

Att rulla i

  • 1 dl mörk choklad - mörk riven
  • 2 msk jordgubbsströssel

Choklad- och nötpralin

  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g guldnougat

Att rulla i

  • 1,5 dl pistaschnötter - och hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.

  3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!