4.14.14.14.14.1

Tre sorters praliner (eller egentligen chokladtryfflar) görs på samma enkla vis och smaksätts med lime, jordgubb och choklad. Gott till påsk, midsommar, jul eller Alla hjärtans dag!

För 10 praliner av varje sort

Ingredienser

Vit choklad- och limepralin:

100 g vit choklad
2 msk vispgrädde
25 g smör
0,5 lime, rivet skal
1 tsk lime, pressad

Att rulla i:

1,5 dl kokosflingor

Choklad- och jordgubbspralin:

100 g mörk choklad, (70%)
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 msk jordgubbar, passerade eller mixade

Att rulla i:

1 dl mörk choklad, riven
2 msk jordgubbsströssel

Choklad- och nötpralin:

100 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
50 g guldnougat

Att rulla i:

1,5 dl pistagenötter, och hasselnötter, hackade

15 min+ 45 min att stelna

Chokladpraliner i tre smaker – gör så här:

  1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.
  3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.
Fler recept med: Choklad, Godis