Chokladpavlova

Slösa gärna med de friska bären på den söta marängtårtan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 7 äggvitor
  • 5,25 dl strösocker
  • 0,5 citron - pressad saft (2,5 msk)
  • 2 msk kakao
  • 50 g mandelspån - (1 påse)

Topping

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 1 l bär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en torr bunke. Vispa smeten över vattenbad till 65°. Smeten ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.

  2. Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat.

  3. Sikta i kakao och blanda i mandelspån. Skeda ut maräng- smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 30 cm i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, bottnen ska vara lite seg i mitten. Låt kallna på galler innan papperet dras bort.

  5. Vispa grädden och blanda med yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen. Strö över bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!