Stek gärna chokladpannkakorna en dag i förväg, så att de har hunnit kallna innan man fyller dem med frukt.

För 4 person(er)

Ingredienser

Chokladpannkakor med färsk frukt

100 g mörk choklad (70%)
1 1/2 dl vetemjöl (120 g)
2 msk strösocker
1 krm salt
4 dl mjölk
2 ägg
1 msk smör

Frukt

1 mango
1 apelsin
2 bananer
1 msk pressad citron

20 min + 15 min för pannkakssmeten att svälla

Recept: Chokladpannkakor med färsk frukt

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Blanda i resten av mjölken och äggen.
  5. Vispa ner den smälta chokladen. Låt smeten stå och svälla ca 15 min.
  6. Stek tunna pannkakor av smeten i smör i en stekpanna med släpplättbeläggning.
  7. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda mango och apelsin. Skala och mosa bananerna med citronsaften.
  8. Lägg lite bananmos på varje pannkaka. Fördela frukten på och rulla ihop.