4.64.64.64.64.6

Chokladpannacotta är en ljuvlig dessert passar att göra till många gäster. Receptet går fint att dubblera flera gånger om.

För 4 personer:

Ingredienser

75 g choklad, vit
1 + 0,5 gelatinblad
2 + 2 dl vispgrädde
1 krm vaniljsocker
75 g choklad, mörk
2 krm flingsalt

Garnering:

chokladkexrullar

15 minuter + 6 timmar i kyl

Chokladpannacotta – gör så här:

  1. Grovhacka den vita chokladen. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den vita chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt vaniljsockret. Häll blandningen i 4 glas. Ställ dem i kylen ca 3 timmar.
  2. Grovhacka den mörka chokladen. Lägg 1/2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den mörka chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt flingsalt. Låt smeten stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  3. Häll den mörka chokladkrämen över den vita. Ställ glasen i kylen ytterligare ca 3 timmar.
  4. Garnera pannacottan med lite krossade chokladkex och servera kexrullarna till.
Fler recept med: Okategoriserade