20 minuter + 6 timmar i kyl och frys
Chokladpannacotta – gör så här:
- Skölj en av apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Skär bort skalet från apelsinerna, skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva ingefäran.
- Blanda ingefära, socker, vatten, vaniljsocker och stjärnanis i en kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Häll lagen över apelsinklyftorna. Ställ i kylen ca 30 min.
- Fördela apelsinklyftorna i glas och häll på ca 1 msk lag. Ställ glasen i frysen ca 2 timmar.
- Koka de strimlade apelsinskalen i resterande lag ca 3 min.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. - Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Mixa slätt med mixerstav. Ta upp och blanda ner gelatinbladet. Rör tills det smält. Ställ i kylen ca 2 timmar.
- Ta glasen ur frysen och häll på pannacotta. Låt stå i kylen ca 4 timmar.
- Crisp: Hacka och smält chokladen. Blanda med cornflakes.
Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper för att stelna. - Bryt crispet i bitar. Garnera desserten med crisp, apelsinskal och pistaschnötter.