20 minuter + 45 minuter för degen att vila + 15 minuter i ugn + 5 timmar att stelna
Chokladpaj – gör så här:
- Mixa ihop mjöl, smör, kakao och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 15 min.
- Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att den täcker och även räcker lite över kanten, då hålls degen på plats under gräddningen. Låt vila i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Skär bort överflödig deg längs kanten.
- Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Häll krämen i pajskalet och låt stelna 4-5 timmar i rumstemperatur och sedan 1-2 timmar i kylen.
- Garnera pajen med guldpulver och en blomma.