00000

Kakao i bottnen och vit choklad i en apelsinsmakande fyllning blir en annorlunda paj; påminner om cheesecake.

För 8 personer

Ingredienser

3 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
4 msk strösocker
150 g smör
1 äggula

Apelsin och vit chokladfyllning

100 g choklad, vit
250 g kesella gourmet
1 msk citruslikör
1 apelsin, finrivet skal
3 ägg

Till garnering

0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 apelsiner, skal

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda vetemjöl, kakaopulver och strösocker gärna i matberedare. Finfördela smöret däri. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.
3. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ned lite av kesellan och sedan resten. Blanda ned citruslikör, finrivet apelsinskal och ägg.
4. Häll smeten i formen och grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
5. Gör garneringen under tiden. Koka upp vatten och strösocker. Gör fina strimlor av apelsinskalet, helst med ett zestjärn. Koka strimlorna ca 5 min i sockerlagen.
6. Låt dem rinna av. Garnera pajen när den kallnat.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt, Pajer