40 minuter + 12 minuter i ugn
Chokladmuffins med maräng – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm mjölken i en kastrull utan att den får koka. Häll den varma mjölken över chokladen och rör tills den smält. Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen och tillsätt chokladmjölk och smör.
- Fyll muffinsformar till ¾. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
- Maräng: Blanda äggvitor, 1 msk socker och ättika i en bunke.
- Koka 1 3/4 dl socker och vatten till 122°. Börja vispa äggvitorna när lagen är 112°. Häll den heta lagen över äggvitorna under kraftig vispning. Fortätt vispa tills marängsmeten svalnat.
- Spritsa maräng på chokladmuffinsen och bränn av med en gasolbrännare. Garnera med körsbär.
Foto: Ulrika Pousette
Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!