Chokladmousse

Recept på en mörk, lättlagad och fettsnål chokladmousse utan grädde.
Petra Lindstrand
Recept på chokladmousse. Äggvita i stället för grädde ger högre proteinhalt och låg fetthalt.
Recept på chokladmousse. Äggvita i stället för grädde ger högre proteinhalt och låg fetthalt. Foto: Ulrika Pousette

Chokladmousse

  • 100 g mörk choklad - mörk (60-70%)
  • 3 äggvitor
  • 0,5 krm salt
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  2. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.

  3. Rör ner en tredjedel av äggvite-smeten i chokladen och rör tills allt är väl blandat. Vänd sedan ner resten av äggvitesmeten. Häll upp i en form och ställ in i kylen, ca 1 timme.

  4. Forma fyra ägg med vattensköljd sked och lägg på assietter. Hyvla choklad över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!