Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips

Recept på chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips. Både chokladmoussen och ananassalsan kan göras i förväg och förvaras i kylen.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk (60–70 %)
  • 2 äggulor
  • 2 msk muscovadosocker - mörkt, eller farinsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk rom - mörk

Ananassalsa

  • 0,5 ananas
  • 0,5 lime
  • 0,5 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,25 krm salt

Garnering

  • kokoschips

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. 

  2. Vispa äggulor och socker ljust och krämigt. Vispa grädden lätt. 

  3. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt rommen. Vänd ner grädden, lite i taget. 

  4. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.

  5. Salsa: Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen i små bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  6. Blanda ananasen med limeskal och -saft, honung, vaniljpulver och salt.

  7. Toppa moussen med ananassalsa och garnera med rostade kokoschips. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!