Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips

00000

Recept på chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips. Både chokladmoussen och ananassalsan kan göras i förväg och förvaras i kylen.

För 8 personer

Ingredienser

100 g mörk choklad (60–70 %)
2 äggulor
2 msk muscovadosocker mörkt, eller farinsocker
3 dl vispgrädde
1 msk rom mörk

Ananassalsa:

0,5 ananas
0,5 lime
0,5 msk honung
1 krm vaniljpulver
0,25 krm salt

Garnering:

kokoschips

20 minuter + 2 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. 
  2. Vispa äggulor och socker ljust och krämigt. Vispa grädden lätt. 
  3. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt rommen. Vänd ner grädden, lite i taget. 
  4. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.
  5. Salsa: Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen i små bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  6. Blanda ananasen med limeskal och -saft, honung, vaniljpulver och salt.
  7. Toppa moussen med ananassalsa och garnera med rostade kokoschips.