Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör

Recept på chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör. Lent och lyxigt! Den luftiga mörka moussen är en himmelsk chokladdessert. Extra festfin medsmak av likör. Moussen och nötterna kan förberedas i god tid fram till punkt 3. Vispa sedan och spritsa moussen i glas strax före servering.

 

15 minuter + 3 timmar i kyl

Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter – gör så här:

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ta undan ca 1 msk grädde. Häll den större mängden grädde över chokladen och rör tills den  smält. Ställ bunken i kylen ca 3 timmar.
  2. Smält den kolafyllda chokladen med den sparade grädden försiktigt i en kastrull under omrörning. Doppa nötterna i chokladkolasmeten. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna.
  3. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig. Spritsa moussen i glas och toppa med nötter och körsbär. Droppa över likör och servera.

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin
Styling av Anna Wendt 

Variera chokladmoussen med olika tillbehör

Toppa moussen med andra nötter och bär, till exempel pistasch, flagad mandel, björnbär eller hallon.

Recept från