Chokladmousse med toffeedoppade macadamianötter, körsbär och likör

Den luftiga mörka moussen är en himmelsk chokladdessert. Extra festfin med smak av likör. Len och lyxig!

Ingredienser

  • 75 g choklad - mörk
  • 75 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g godis - kolafyllt, t ex Center eller Plopp
  • 16 macadamianötter
  • 8 körsbär
  • 4 msk bärlikör - t ex med körsbär eller svarta vinbär

Gör så här

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ta undan ca 1 msk grädde. Häll den större mängden grädde över chokladen och rör tills den  smält. Ställ bunken i kylen ca 3 timmar.

  2. Smält den kolafyllda chokladen med den sparade grädden försiktigt i en kastrull under omrörning. Doppa nötterna i chokladkolasmeten. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna.

  3. Vispa upp chokladgrädden så att den blir fluffig. Spritsa moussen i glas och toppa med nötter och körsbär. Droppa över likör och servera.

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin

Styling av Anna Wendt 

Variera chokladmoussen med olika tillbehör

Toppa moussen med andra nötter och bär, till exempel pistasch, flagad mandel, björnbär eller hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!