00000

En len, god, härligt chokladsmakande mousse serveras med likörmarinerade jordgubbar. Lägg upp efterrätten i små kaffe- eller
mockakoppar eller vackra glas.

För 4 person(er)

Ingredienser

50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl kakaopulver
2 äggulor, + 1 st äggvita
1 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 dl starkt kaffe

Tillbehör:

0,5 l jordgubbar
1 msk strösocker
1 limefrukt, liten
2 msk Grand Marnier, el Stiernan Eclair Triple Sec
8 sötmandlar, skållade, skalade, delade, rostade

Chokladmousse med likörgubbar – gör så här:

  1. Hacka chokladen i bitar och lägg dem tillsammans med smör i en kastrull. Smält på svag värme. Tillsätt kakaon och rör några gånger så att den blandar sig väl med det smälta. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitan till skum. Vispa grädden medelfast. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda i avsvalnat kaffet.
  3. Vänd ner äggblandningen i chokladen. Vänd ner grädden och allra sist vitan. Ställ i kylskåp minst 1 timme.
  4. Rör kraftigt i moussen strax före servering så att den blir blank och slät. Lägg i spritspåse med stjärntyll och spritsa eller skeda upp moussen i 4 små koppar.
  5. Skär jordgubbarna i kvartar och blanda med socker, limeskal och likör. Låt marinera ca 20 min.
  6. Skålla, skala och dela mandeln i halvor och rosta den i torr stekpanna. Garnera moussen med mandel och skeda upp jordgubbarna med den goda marinaden.