Chokladmousse med fruktgelé

De första tre momenten i denna lättgjorda chokladmousse kan göras dagen före. Vispa upp moussen före servering.
Allt om Mat

Mousse

  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)

Gelé

  • 2 passionsfrukter
  • 500 g hallon - frysta
  • 2 dl syltsocker

Garnering

  • hallon

Gör så här

  1. Mousse: Smält sockret i en kastrull. Häll i grädden och värm under omrörning tills sockret löst sig.

  2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över chokladen under omrörning. Ställ chokladgrädden kallt minst 12 timmar. Hit kan förberedas dagen före.

  3. Vispa chokladgrädden till en fast mousse med elvisp på låg hastighet. Obs! Det går snabbt, så se upp så att moussen inte skär sig.

  4. Fruktgelé: Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.Koka ihop kärnor, hallon och socker på medelvärme 5–6 min tills sockret löst sig. Sila och låt kallna till den blir trögflytande.

  5. Spritsa chokladmoussen i små portionsformar som rymmer ca 1 dl. Fördela den avsvalnade gelén över och garnera gärna med färska hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!