00000

En chokladälskares dröm. Både lent och krispigt. Går utmärkt att förbereda.

För 8 person(er)

Ingredienser

5dl+11/2 dl vispgrädde
275 g mörk choklad
5 äggulor
3/4 dl vatten
1 dl strösocker

Vit Chokladkrisp

200 g vit choklad
2 dl basmûsli

Garnering

färska bär, t ex hallon
citronmeliss

30 min + 3 timmar i kylen

Chokladmousse – gör så här:

  1.  Vispa 5 dl grädde hårt och ställ i kylen. Hacka chokladen. Koka upp 1 1/2 dl grädde och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa upp äggulorna. Koka vatten och socker i en kastrull till 115°. Häll den varma lagen över gulorna under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills det har svalnat.
  3. Blanda ner chokladblandningen i äggulorna. Vänd ner grädden. Låt stå i kylen ca 3 timmar före servering.
  4. Krisp: Hacka och smält den vita chokladen över vattenbad. Häll i müslin och blanda ordentligt. Bred ut på smörgåspapper på en liten bricka och låt stelna i kylen. Smula sedan sönder krispen.
  5. Garnera moussen med vit chokladkrisp, bär och citronmeliss.