Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

Chilikokta aprikoser till chokladmousse är en supergod kombination. Både mousse och aprikoser kan förberedas dagen före.

Chokladmousse med chilikokta aprikoser och mynta

1. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
2. Vispa äggvitorna med socker till ett riktigt fast skum. Vispa grädden fast.
3. Rör ner äggulor och kaffe i chokladen. Vänd ner grädden och sist äggvitan.
4. Häll upp i glas och låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten så att moussen stelnar.
5. Aprikoser: Koka upp vatten, vin, vaniljstång, socker och citronsaft. Halvera aprikoserna och koka dem i lagen tills den blir simmig, ca 10 min. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner chilin i lagen och låt kallna.
6. Toppa chokladmoussen med aprikoser och garnera med mynta.

Recept från