Chokladmousse med bourbon och ananassalsa

Recept på chokladmousse  med bourbon och ananassalsa. Len och krämig mousse. Vill du göra en barnvänlig variant är det bara att utesluta bourbon.
Anna Wendt
Recept på chokladmousse  med bourbon och ananassalsa.
Recept på chokladmousse med bourbon och ananassalsa. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,5 apelsin
  • 125 g choklad - mörk (70 %)
  • 3 msk kaffe - starkt
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk bourbon
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde

Ananassalsa

  • 0,5 ananas
  • 0,5 lime
  • 1 tsk honung

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Blanda ner kaffet och låt svalna.

  2. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör väl mellan varje. Tillsätt apelsinskal, florsocker, bourbon och salt. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i chokladsmeten, lite i taget. Fördela moussen i portionsskålar. Ställ moussen i kylen 2–3 timmar.

  3. Salsa: Skär av skalet på ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  4. Blanda ananasen med limeskal, limesaft och honung.

  5. Servera moussen med ananassalsa på toppen. Garnera med mynta. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!