Chokladmousse med bourbon och ananassalsa

Recept på chokladmousse  med bourbon och ananassalsa. Len och krämig mousse. Vill du göra en barnvänlig variant är det bara att utesluta bourbon.

För 4 personer:

Ingredienser

0,5 apelsin
125 g choklad mörk (70 %)
3 msk kaffe starkt
2 äggulor
3 msk florsocker
1 msk bourbon
1 krm salt
3 dl vispgrädde

Ananassalsa:

0,5 ananas
0,5 lime
1 tsk honung

Garnering:

mynta

40 minuter

Gör så här:

  1. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad eller i mikron. Blanda ner kaffet och låt svalna.
  2. Rör ner äggulorna, en i taget, och rör väl mellan varje. Tillsätt apelsinskal, florsocker, bourbon och salt. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i chokladsmeten, lite i taget. Fördela moussen i portionsskålar. Ställ moussen i kylen 2–3 timmar.
  3. Salsa: Skär av skalet på ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  4. Blanda ananasen med limeskal, limesaft och honung.
  5. Servera moussen med ananassalsa på toppen. Garnera med mynta.