Chokladmousse

Recept på två olika sorters chokladmousse - en med mjölkchoklad och en med mörk choklad. Variera garneringen med jordgubbar, smulade chokladkakor eller mandelbiskvier.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 400 g mjölkchoklad
  • 300 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 4 dl vispgrädde - + 5 dl
  • 0,75 dl hallonsylt
  • 2 msk apelsin - pressad, gärna ekologisk

Garnering

  • 100 g biscotti - (italienska mandelskorpor)
  • 2 msk apelsinskal - rivet
  • 1 l hallon
  • myntablad

Gör så här

  1. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i två olika bunkar. Koka upp grädden och häll 4 dl över den ljusa chokladen och 5 dl över den mörka. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt den ljusa chokladen med apelsinsaft och den mörka med hallonsylt.

  2. Ställ båda bunkarna i kylen ca 2 timmar.

  3. Vispa de båda chokladsorterna fluffiga med elvisp. Klicka eller spritsa dem i små plastglas.

  4. Garnera den ljusa moussen med krossade skorpor och rivet apelsinskal och den mörka med hallon och myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!