Chokladmousse
Ingredienser
- 400 g mjölkchoklad
- 300 g mörk choklad - mörk (70 %)
- 4 dl vispgrädde - + 5 dl
- 0,75 dl hallonsylt
- 2 msk apelsin - pressad, gärna ekologisk
Garnering
- 100 g biscotti - (italienska mandelskorpor)
- 2 msk apelsinskal - rivet
- 1 l hallon
- myntablad
Gör så här
-
Hacka de båda chokladsorterna och lägg i två olika bunkar. Koka upp grädden och häll 4 dl över den ljusa chokladen och 5 dl över den mörka. Rör tills chokladen har smält. Smaksätt den ljusa chokladen med apelsinsaft och den mörka med hallonsylt.
-
Ställ båda bunkarna i kylen ca 2 timmar.
-
Vispa de båda chokladsorterna fluffiga med elvisp. Klicka eller spritsa dem i små plastglas.
-
Garnera den ljusa moussen med krossade skorpor och rivet apelsinskal och den mörka med hallon och myntablad.