00000

Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.

För 16 bitar:

Ingredienser

2 dl vetemjöl
100 g smör
0,5 msk strösocker

Fyllning:

200 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Glasyr:

1 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vatten

15 minuter + 15 minuter i frys + 25 minuter i ugn

Chokladmazarin – gör så här:

  1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.
  4. Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.
  5. Skär kakan i rutor och servera.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar