Chokladmazarin

Chokladmazarin serveras med frukt eller bär och gärna en klick lättvispad grädde.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 msk strösocker

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 x 20 cm. Ställ formen i frysen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i pajskalet.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kallna.

  4. Glasyr: Blanda florsocker, kakao och vatten och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och låt den stelna.

  5. Skär kakan i rutor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!