Recept på chokladmandeltårta med jordgubbar. En riktig snabb tårta som är perfekt till de flesta bär.
För 8 bitar
Ingredienser
200 g
mandelmassa
1 msk
kakao
2
ägg
1,5 dl
mellan- eller vispgrädde
0,5 l
färska jordgubbar
Chokladmandeltårta med jordgubbar – gör så här:
Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den med rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget.
Lägg ett bakplåtspapper i en glas- eller porslinsform, 20-22 cm i diameter (tallrik kan också gå bra). Häll på och bred ut smeten till 20-22 cm i diam. Kör på 750 W ca 4 min. Känn med fingrarna att den stannat. Låt svalna.
Vispa grädden. Dra loss papperet från bottnen. Dekorera med grädde och bär när den kallnat.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.