Chokladmandelkaka

Mycket mandel och choklad i en chokladmandelkaka helt utan mjöl. Njuts i smala snibbar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 225 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 4 ägg - 4 äggulor + 4 äggvitor
  • 200 g sötmandel
  • 175 g choklad - mörk

Dekoration

  • florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Smörj och mjöla (med majsmjöl så blir kakan glutenfri) en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i bottnen och sätt ugnen på 150°.

  2. Rör smör, 1 1/2 dl strösocker och farinsocker luftigt.

  3. Skilj äggen, rör ner gulorna i smeten, lägg vitorna i en skål.

  4. Mal mandeln och riv, mixa eller finhacka chokladen. Rör ner choklad och mandel i äggsmeten.

  5. Vispa äggvitorna till skum och vispa ner resten av sockret.

  6. Vänd ner först hälften och sedan resten av äggviteskummet i smeten.

  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min.

  8. Ta ut och låt kakan svalna, lossa formens kant, sikta över florsocker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!