Chokladkräm med mintsmak

Här används den klassiska mintfyllda chokladen After Eight för att ge mintsmak till krämen.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (60-70%)
  • 5 After Eight
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk smör

Garnering

  • 4 After Eight
  • chokladmynta - eller pepparmynta
  • 2 tsk kakao

Gör så här

  1. Hacka choklad och After Eight och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör i äggula och smör.

  2. Häll upp eller spritsa chokladkrämen i glas. Ställ dem i kylen tills chokladkrämen stelnat, ca 1 1/2  timme.

  3. Ta krämen ur kylen 10–15 min före servering. Hacka After Eighten till garnering och strö den på krämen. Garnera med mynta och pudra över kakao.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!