4.54.54.54.54.5

Chokladkräm med flingsalt smakar gott både ljummen och kall. Det är fint att servera den i väl rengjorda äggskal.

För 8 personer:

Ingredienser

100 g mjölkchoklad, eller mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
0,5 tsk majsstärkelse, Maizena

Garnering:

flingsalt

20 minuter + eventuell tid för att kallna

Chokladkräm med flingsalt – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en gryta. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
  2. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Blanda ner äggblandningen i chokladsmeten. Värm chokladblandningen under omrörning tills den tjocknar och blir krämig, den ska inte koka.
  3. Fördela chokladkrämen i portionsformar eller äggskal.
  4. Servera krämen ljummen eller kall. Garnera med flingsalt precis före servering.

 

Fler recept med: Choklad, Godis