I annonssamarbete med SöNDAG

00000

En underbar chokladdessert som är en blandning mellan mousse och kräm med rik chokladkolasmak. Glöm absolut inte passionsfrukten!

För 6 portioner

Ingredienser

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 äggula
1,5 msk smör
2 tsk vaniljsocker
250 g hallon färska eller frysta

TILL SERVERING:

3 passionsfrukter 
några hallon
50 g mörk choklad

Chokladkolakräm med passionsfrukt och hallon

1. Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält. Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan. Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
3. Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
4. Kyl i minst 1 timme.
5. Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt