Chokladkola

Den perfekta chokladkolan att servera till ett glas calvados och en kopp kaffe.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 40 g choklad - mörk (56–64 %)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl glykos - eller flytande ­honung

Garnering

  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka socker och grädde i en kastrull tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad. Koka till kulprov eller 122–124°.

  2. Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper i bottnen, ca 14 x 17 cm. Låt svalna men inte stelna. Strö över fling­saltet.

  3. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten. Skär i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!