Den här maffiga chokadsockerkakan blir bäst om den får stå svalt ett dygn innan den serveras.

För 14 ?16 bitar

Ingredienser

Kaka:

200 g smör
100 g choklad mörk (70 %)
2 ägg
1,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl (120 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:

2 msk snabbkaffepulver
0,75 msk vatten
50 g smör
100 g choklad mörk (70 %)
2 msk chokladkross eller finhackad choklad

Choklad-sockerkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Låt smör och choklad smälta över vattenbad eller i en kastrull på låg värme. Rör om sparsamt.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner den smälta chokladblandningen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner lite i taget i smeten.
  5. Fördela smeten i en smord och mjölad form som rymmer ca 1,2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  6. Låt kakan svalna ca 20 min. Stjälp upp den och låt den kallna.
  7. Rör ut snabbkaffepulvret med vatten i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme till en jämn chokladsmet. Skeda smeten över kakan och strö på chokladkross.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Tårtor