Chokladkaka med nougat och hasselnötter

Chokladkaka med nougat och hasselnötter är en lättbakad kaka, bara att röra ihop. Den går utmärkt att frysa. Nötterna strös på vid servering.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g dubbelnougat
  • 1 msk kakao

Kanderade hasselnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk vatten

Tillbehör

  • 2 dl grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna. Smält smöret. Vispa ner ägg, socker, kakao och mjöl. Strö nötterna i botten på en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll i smeten.

  2. Skär nougaten i bitar och fördela på smeten. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.

  3. Rosta hasselnötterna i stekpannan. ­Ta upp dem och gnugga bort skalet. Smält sockret med citronsaft och vatten. Blanda ner nötterna. Rör runt. Ta upp nötterna och låt svalna på ett bakplåtspapper.

  4. Pudra kakao på kakan och strö på nötterna. Servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!