00000

Vår läsare Karin Bruce gillar att mixtra med kakrecept, och lingon i kladdkakan visade sig vara en lyckad satsning.

För 12 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

175 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl lingon

Tillbehör

vaniljglass eller lättvispad grädde

Kladdkaka med lingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.

 

Tack för receptet Karin Bruce i Hägersten. Berätta om ditt recept!

– Jag experimenterar ofta med olika kakrecept genom att röra ihop en traditionell smet och lägga till någon ny ingrediens. Varje höst plockar min mamma massor av lingon. När jag testade att hälla lingon på favoritkladdkakan blev det ett mycket uppskattat experiment!