3.53.53.53.53.5

En fantastisk liten tryffelkaka som ser avancerad ut men är väldigt enkel att göra. 

För 6-8 personer:

Ingredienser

50 g smör
100 + 100 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 ägg
1 burk karamelliserad mjölk, (397 g)

Garnering:

125 g hallon
0,5 kruka citronmeliss

15 minuter + 12 minuter i ugn

 Chokladkaka med kolatryffel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka 100 g choklad och rör ner i smöret. Vispa slätt. Vispa i socker och ägg.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med ett fastspänt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills kakan är torr i kanterna men lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  3. Hacka och smält 100 g choklad. Tillsätt den karamelliserade mjölken  och rör slätt. Bred tryffeln på kakan och garnera med hallon och citronmeliss.

Foto Ulrika Pousette 7/17

 

Fler recept med: Bakning, Fredagsmat, Kakor och bullar