00000

Recept på chokladkaka med inlagda körsbär. Otroligt enkel kaka, bara att röra ihop. Och funkar ändå på den finaste middag!

För 6 personer

Ingredienser

1 burk inlagda körsbär (360 g) eller ett paket frysta (225 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 dl kakao
1 1/2 dl råsocker
1 1/2 tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1/2 dl amaretto (mandellikör)

Tillbehör

vaniljglass eller vispad grädde

10 min + 25 min i ugnen

Chokladkaka med inlagda körsbär

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt körsbären rinna av. Lägg dem i en smord ugnssäker form, ca 18 x 28 cm.
  2. Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och ägg och arbeta snabbt ihop till en smet. Bred ut smeten över körsbären.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar ytterligare ca 5 min.
  4. Ta ut kakan och häll över likören. Låt kakan svalna, servera den ljummen eller kall med glass eller vispad grädde.